Wie is Henk Levels
Ik ben geboren in 1957 te Roggel, gemeente Leudal (Limburg) en aldaar wonend. Ik ben open, eerlijk, intuïtief, analytisch, gevoelig en spiritueel en sta met beide voeten op de grond.
Tijdens mijn 6 jarige opleiding tot Psychosynthese ECP psychotherapist bij Psychosynthese Studies Nederland te Amsterdam leerde ik mijn gevoelige, kwetsbare, intuïtieve en analytische kanten met elkaar integreren. Ik heb bewustzijn gekregen over wie ik ben en wie ik niet ben en waar mijn valkuilen liggen.
Daarnaast heb ik me jaren bezig gehouden met Oosterse filosofie, levensinzichten, zingeving en relaties. 
In het verre verleden ben ik geslaagd voor een studie elektronica aan de toenmalige HTS in Eindhoven.
Ik weet nog het moment dat ik als puber een keuze moest maken tussen een mensgerichte opleiding of een technische studie. Het is toen techniek geworden omdat techniek op dat moment meer voor de hand lag en ik psychologie in die tijd te zweverig vond. Toen ik begin dertig was kreeg ik het gevoel: ik heb een baan (bij Philips in Eindhoven), een inkomen, een relatie, maar is dit alles? Ik kwam erachter dat ik in mijn werk steeds meer iets menselijks miste.
Ik wilde meer met mensen werken en ben diverse mensgerichte studies gaan volgen.
 – SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening)
 – Opleiding tot Psychosynthese ECP psychotherapist (6 jr)
 – Emotionally Focused Therapy  for couples (EFT-C, 3jr)*; Relatietherapie, Sue Johnson
 – Emotion Focused Therapy for individuals (EFT-I, 3jr); Robert Elliott, Jeanne Watson
 – Imago Relationship Therapy (IRT); relatietherapie 
 – Counseling en gesprekstechnieken
 – Omgaan met elkaar in relaties
 – Omgaan met paranormale vermogens
 – Oosterse inzichten en de mens.
 
Zelf heb ik ook enkele hobbels in het leven moeten nemen, zoals een scheiding, verlies van mijn beide broers, mijn ouders en het verlies van mijn beste vriend. Daarnaast ben ik door omstandigheden in 1991 mijn baan in loondienst kwijt geraakt en moest ik een andere richting in mijn leven kiezen.
Alles bij elkaar geven deze studies, mijn levenservaring, hoe ik daar mee omga en omging en de valkuilen waar ik in terecht kwam en soms nog kom, me de handvatten waarmee ik in staat ben jou te begeleiden met de vragen die je hebt.

*Als je op internet kijkt bestaat er ook EFT (Emotional Freedom Techniques) dit is echter heel iets anders dan Emotionally Focused Therapy of Emotion Focused Therapy.