Wanneer relatietherapie                              
Relatietherapie of relatie begeleiding door een relatietherapeut is verstandig wanneer er huwelijksproblemen of relatieproblemen zijn zoals:
 – de onderlinge samenwerking te wensen overlaat
 – de relatie communicatie is vastgelopen
 – je een betere relatie wil
 – de relatie als een burnout voelt.
 – je depressief voelt door de relatie
 – de relatie een overspannen gevoel geeft
 – je verliefd raakt op een ander of zelfs vreemd gaat (overspel pleegt)
 – Je vlucht in je werk of andere bezigheden

Bij relatie problemen kun je wel met elkaar praten maar dat wil nog niet zeggen dat er wordt geluisterd. Er is een kloof tussen beide individuen ontstaan in tegenstelling tot de periode van verliefdheid. Je kunt dit zien alsof ieder individu op een eiland is gaan leven. Fysiek kun je wel bij elkaar zijn, maar dat wil niet zeggen dat je emotioneel verbonden bent. Je kunt je dan alleen voelen, op een eiland. Hierbij horen logische protest emoties of gedrag zoals: irritatie, kritiek, verwijting, verdediging, eisend, boosheid, wrok, wanhopig zijn, depressief voelen, afstandelijk zijn, overheen walsen, terugtrekken, verliefd worden op een ander.

In de periode dat we verliefd zijn, is nabijheid vanzelfsprekend. Na een tijdje verandert er iets en komen er irritaties. We krijgen last van de verschillen en die worden zichtbaar en voelbaar. We willen de ander veranderen en verbeteren. Maar de ander wil leven op zijn of haar manier, of verzet zich hiertegen. Een machtsstrijd, gevoel van winnen of verliezen is dan vaak aan de orde.
Door onmacht, of verwijt, het niet meer weten hoe hier uit te komen, de verwarring die ontstaat, wil ik nog wel verder met deze persoon, wordt de kloof tussen de twee eilanden steeds groter en er ontstaan kritische momenten en zelfs een derde persoon kan in het spel komen. Er lijkt geen uitweg te zijn. Er zijn gedachten van: hoe zijn we hierin nu terecht gekomen. Vaak is de ander nog belangrijk voor je, maar is de uitweg uit dit doolhof onbekend. Relatietherapie, relatiebegeleiding door een relatietherapeut kan jullie hierin helpen.

wat is relatietherapie? (klik op de link)

Kosten – Tarieven – Vergoedingen relatietherapie
klik hier of volg de link tarieven links boven met info over vergoeding door zorgverzekeraars.

Voor meer info over de theoretische achtergrond van waaruit ik als therapeut werk klik links onder begeledingsaanbod op EFT en dan onder 1 op Emotionally Focused Therapy.

  
De praktijk is gevestigd in een vrijstand gebouw, en is gelegen in Roggel, gemeente Leudal, noord midden Limburg, in de denkbeeldige driehoek: Roermond, Weert, Venlo. Over het algemeen zijn er korte wachttijden en een afspraak s-avonds is ook mogelijk.


Spreekt mijn manier van werken je aan bel dan 0475-497021, maak online een afspraak of klik hier voor contact of informatie voor relatietherapie in Limburg.