Reacties Relatiebegeleiding
 

Ter info: genoemde namen zijn gefingeerd (niet de echte naam).

Een jaar geleden was het 5 op 12 voor ons huwelijk. De afspraak bij de advocaat was al gemaakt. Maar meer dan 20 jaar gooi je niet zo maar weg, dus besloten wij uiteindelijk toch eerst nog hulp in te roepen. Via het internet zijn wij bij Henk Levels terecht gekomen. En ondanks de afstand van 60 km zijn wij blij, dat wij deze keuze gemaakt hebben. Henk wist precies de diepste gevoelens naar boven te halen en ons te laten zien, hoe wij weer beter met elkaar konden communiceren en elkaar aanvoelen. Onze relatie is weer in een rustige en prettige sfeer verandert en wij hebben weer geleerd om van elkaar te houden (Petra en Ralf).

**********

Wij hebben maar 5 sessies therapie gevolgd. Dit was voor ons een echte eye-opener. Het heeft ons enorm geholpen. Het heeft ervoor gezorgd dat we beiden meer over de dingen (waar we ruzieOver maakten) gingen nadenken. Dit komt ook doordat we in de therapie meer over onze gevoelens hebben gesproken wat natuurlijk niet altijd even gemakkelijk is. Ook nu na de therapie werkt dit nog steeds en doe je sommige dingen vlugger bespreken voor dat dit bij een van ons beiden een eigen leven gaat leiden (dus dat je aan neemt dat je partner bedoeld wat jij er zelf van maakt) (Els en Bert).

**********

Tijdens de relatiebegeleiding veel over onszelf en elkaar geleerd en ook veel patronen kunnen doorbreken d.m.v. de vele handvatten en eye-openers die we bij Henk hebben gekregen. Onze problemen waren bijna onoverkomelijk geworden door de vele dingen die we samen hadden meegemaakt. We hebben vooral geleerd om weer op een respectvolle manier met elkaar te communiceren en daarbij echt te luisteren naar de ander. En natuurlijk “gaat het soms nog mis”, maar als we elkaar dan aankijken komen als vanzelf de lessen van Henk terug en weten we elkaar weer te vinden. Dankzij onze begeleiding bij Henk hebben we nu weer een huwelijk dat de moeite waard is (Jack en Marie Louise)

**********

Na het krijgen van een kindje raakte onze relatie in de knel. Op meerdere fronten konden mijn partner en ik elkaar niet meer vinden. Doordat we bij Henk terecht kwamen leerden we weer naar elkaar te luisteren en vooral te horen wat de ander voelde en bedoelde. Hierdoor is er weer meer begrip voor elkaar en ruimte voor liefde en warmte. Henk is iemand die goed kan verwoorden wat je in het heetst van de strijd zelf niet meer hoort van elkaar. Hij legt de vinger, met gemak, op de zere plek. Door herhaling hebben wij geleerd “onze gezamenlijke vijand” tijdens of voor een ruzie te herkennen waardoor een meningsverschil niet automatisch hoeft uit te lopen op een gevecht. Het gaat echt bij ons de goede kant op. We kunnen elkaar echt beter begrijpen en proberen elkaar te snappen al is dat soms moeilijk. Henk bedankt voor alles. (Otto en Nicole)

**********

We zochten hulp,voor die stomme ruzie’s. Ik had er genoeg van steeds maar weer hetzelfde. 34 jaar getrouwd en dan beheersen die ruzie’s toch je leven. Nu na 1 jaar, is het leven met elkaar een stuk aangenamer. We weten nu hoe we er mee om moeten gaan. Lukt nog niet altijd,maar we zijn op de goede weg. Henk heeft ons hierin de weg gewezen, het was altijd zeer interessant, je kijkt nu anders naar elkaar. We zijn weer echt maatjes. Maar wat je 34 jaar verkeerd hebt gedaan is niet in 1 jaar te veranderen. We hebben er geen moment spijt van gehad dat we hulp hebben gezocht, het heeft ons veel opgeleverd. Gelukkig stonden we er alle twee achter. We hebben gewoon een leuk leven nu. (Jan en Lia)

***********

We hebben weliswaar “slechts” 3 keer een sessie bij Henk gehad, maar dat was voor ons ruim voldoende om verder te komen. Het heeft ons enorm geholpen om zaken binnen de relatie anders te bekijken. We hebben er nu al ons voordeel mee gedaan en het werkt echt!
Nogmaals zeer bedankt.  (Roger en Jolanda)

***********

Wij zijn hulp gaan zoeken bij Henk omdat wij merkten dat wij als het ware op twee aparte eilanden leefde. Wij hebben geleerd om onze ‘gezamenlijke vijand’ te herkennen binnen onze relaties. Ook zijn wij nu een stuk opener naar elkaar, geleerd om onze eigen behoeftes op een goede manier te verwoorden en hierdoor ook elkaar de ruimte te geven. Henk heeft ons geholpen om onze gevoelens en behoeftes te verwoorden. Wij hebben de relatiebegeleiding als verhelderend ervaren. Onze relatie is nu een stuk prettiger en als er nu een conflict dreigt weten wij hoe wij hiermee om moeten gaan. Nogmaals bedankt Henk. (Rob en Samantha)