Reacties Individuele begeleiding

Ter info: genoemde namen zijn gefingeerd (niet de echte naam).

Via internet ben ik bij Henk terecht gekomen en ik moet zeggen dat de eerste kennismaking gelijk goed voelde. Ik had al diverse wegen bewandeld maar kreeg niet het gevoel dat ik verder kwam met mijn zoektocht naar het voor mij onbekende. Toen ik bij Henk binnen kwam was ik heel erg onzeker. Dit had mede te maken met mijn relatie die op dat moment gewoon heel slecht was. Aan scheiden durfde ik niet te denken omdat ik bang was voor het grote gat. Na een relatie van 38 jaar probeer je er toch maar alles van te maken en ga je zelfs dingen toelaten die tegen je natuur zijn. Henk heeft me geholpen om mijn eigen autonomie terug te krijgen door heel kleine tips te geven hoe het ook anders zou kunnen. Totaal heb ik 3 jaar de tijd genomen om deze soms hele zware gesprekken te voeren. Inmiddels ben ik gescheiden en voel me dankzij mijn nieuwe liefde super!! Dit alles heb ik zeker aan de intensieve begeleiding van Henk te danken. Ik kan alleen maar zeggen: Henk Bedankt voor de prettige manier van werken. Ieder mens die op een of andere manier niet lekker in z’n vel zit kan ik alleen maar adviseren om met deze prachtkerel contact op te nemen. (Ton)

**********

De eerste stap zetten is het moeilijkst, maar daarna ging het bij Henk vanzelf. Hij heeft me geleerd om weer op een andere manier naar mezelf te kijken en naar de manier waarop ik naar anderen toe en naar mezelf communiceer.
Soms is het goed om even een spiegel voorgehouden te krijgen, om beter voor jezelf te kunnen zorgen, maar ook om de omgang met en naar anderen toe gemakkelijker te maken. Ook heb ik geleerd hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf en voor je partner te nemen. Dit lijkt soms heel moeilijk (vooral met kleine kindjes), maar met een beetje creativiteit is ook dit me gelukt. Kortom, veel geleerd bij Henk op een prettige manier. (Francien)

**********

Door plotselinge gebeurtenissen en zeer grote veranderingen die in mijn leven plaatsvonden, raakte ik mijzelf volledig kwijt. Kreeg huilbuien en begreep niets meer van mensen om mij heen en mijzelf. Na veel piekeren en nadenken hoe verder kwam ik via internet in contact met Henk Levels. Ik vond de website er erg goed uitzien en maakte een afspraak. Nou had ik dit maar eerder gedaan in plaats van een aantal jaren ploeteren en steeds onzekerder worden. Het eerste gesprek gaf al gelijk een goed en betrouwbaar gevoel, het praten ging mij dus ook goed af. Onze sessies startten en steeds leerde ik er weer wat bij. Het werd mij duidelijk hoe belangrijk het is om zelf de regie in handen te hebben en houden. Gaandeweg kreeg ik er steeds meer vertrouwen in dat het goed zou komen en ik voelde mij steeds zekerder worden. Henk is een hele goede luisteraar, schat de dingen goed in en weet de juiste tools aan te reiken. Zou dan ook tegen iedereen willen zeggen, zit je in de knoop en kom je er zelf niet meer uit ga niet een aantal jaren zitten ploeteren. Ik heb onze sessies als zeer prettig ervaren, veel inzichten gekregen en vooral veel geleerd. Beste Henk mijn dank hiervoor! (Carla)

**********

De sessies hebben ervoor gezorgd dat al die gevoelens en gedachten die ik had op een rijtje werden gezet en ik ze ook durfde uit te spreken. Na elke sessie had ik weer de nodige energie om voor mezelf de gevoelens duidelijk te krijgen. Henk heeft ervoor gezorgd dat MIJN gedachten en gevoelens belangrijk waren en mezelf dus belangrijk ging vinden. Ik heb nu, na een paar belangrijke beslissingen, mijn leven met de nodige ups en downs weer op de rit. En als ik me een paar dagen wat minder voel mag dat ook een plek in mijn leven hebben. En voel me daarna weer sterker (Marijanne).

**********

Het heeft even geduurd voor ik zelf onder ogen durfde te komen, dat ik er alleen niet meer uitkwam. Mijn leven was een grote knoop en wist niet hoe ik uit die diepe put omhoog kon klimmen. Ik ben toen naar een psychiater gegaan, maar dit was het niet, ik werd in een hokje gestopt. Ik voelde me ook niet begrepen. Via internet kwam ik op deze site, ik heb een afspraak gemaakt. Tuurlijk was het eng om de eerste keer te gaan, maar toen ik naar huis reed voelde ik me echt stukken beter. De eerste keren waren echt zwaar, daarna ging het stukken beter. Ik leerde echt naar mezelf te luisteren, mezelf te begrijpen en kreeg met behulp van Henk de dingen weer op een rijtje.
Henk, nogmaals super bedankt voor alles. (Yvette)

***********

Jonglerend door het leven gaan is wat Henk Levels je wil leren. Dit kan hij je ook leren omdat hij je in verschillende stadia van de therapie en op verschillende momenten met alle persoonlijkheden in jezelf laat kennismaken. Het allermooiste is dat Henk je leert dirigent te worden van je innerlijke orkest. Dit klinkt misschien hoogdravend maar als je bij Henk Levels personal coaching volgt, of ondersteunende gesprekken hebt, dan zul je vanzelf merken dat hij naar boven haalt wie de belangrijkste is van al je persoonlijkheden, jijzelf, wat jij wil, hoe je het wil en hoe je vanaf dat moment in het leven wil staan. Door met Henk ondersteunende gesprekken te hebben gehad ben ik nu op een punt in mijn leven aangekomen dat ik daadwerkelijk durf te zien en te ervaren wie Marlie is. Mede dankzij Henk is dit proces in gang gezet en kan ik nu beter functioneren. (Marlie) 

**********

Ik heb Henk gevonden op internet en ben zo blij dat ik eindelijk de stap durfde te zetten een afspraak te maken. Ik zat ontichelijk met me zelf in de knoop en kon voor mijn gevoel niet meer normaal functioneren, in mijn werk, in de relatie en als moeder. Ik liep in alles tegen mezelf aan.
Na een aantal afspraken, ben ik vooral veel wijzer geworden en heeft Henk me geleerd op een geheel andere manier te kunnen voelen en denken en ook nog handelen.
Ik was vooral bang voor veel verdriet wat heel oud is en ik niet naar buiten wilde laten komen. Nu is dat verdriet niet weg of het gevoel, maar ik heb het een plek weten te geven en ik heb geleerd dat er verschillende manieren zijn om met rot gevoel, verdriet en pijn om te gaan. Huilend ging ik in de auto naar Henk en Lachend en zingend uiteindelijk (na 5 keer) terug naar huis. Dat voelde enorm goed. Ik heb vooral geleerd dicht bij jezelf te blijven en naar jezelf te durven kijken/luisteren. (Jill)

**********

Toen ik voor het eerst binnen kwam bij Henk dacht ik dat ik verkeerd bezig was, niks goed deed. Je vertaalde min of meer wat ik zei, en dan ga je het anders ervaren. Het is bijzonder hoe iemand je doorziet, wat anderen (zelfs je eigen familie) niet zien. Het is als het spreekwoordelijke gezegde ‘tussen de regels doorlezen’ iets oppikken wat andere missen. Je hebt een ‘scherp gehoor’ en daar hou ik eigenlijk niet zo van, de meeste mensen zien mij lachen en dan is het goed voor ze. In de loop van de gesprekken kwam ik erachter dat je ook anders kunt gaan denken, je weet het wel, maar ja…men blijft vast in z’n eigen circel van gedachten/gewoonten. Je blijft dezelfde persoon maar door anders tegen problemen en jezelf aan te kijken zie je ze anders en beleef je ze anders en dat verlicht enorm. (Marlie)

**********

Bewust worden, van jezelf en hoe je gedachtes in elkaar zitten. Het leren hoe hier op te reageren en hier mee om te gaan en los te laten. Dit is voor mij een belangrijk leerproces geweest waar Henk me op een duidelijke manier naar heeft leren kijken. Geen hocus pocus of vaag gedoe, maar luisterend van uit zijn hart, en van daaruit sturend adviseren. Na een sessie weer met positieve energie verder kunnen gaan en met helderheid mezelf verder kunnen ontwikkelen. Dank hier voor, Frank.

**********

De gesprekken met Henk brachten me naar mezelf, naar wie ik ben en waar ik voor sta. Het heeft me sterker gemaakt. Ik ben trots op mezelf dat ik dit heb aangedurfd. Over jezelf praten en de manier waarop je iets aanpakt is niet altijd even makkelijk. Maar ik heb uit de gesprekken veel positiviteit meegenomen en kan de vervelende gebeurtenissen een plek geven. Iets waar ik nog soms aan terug denk maar wat ik wel in het verleden kan laten, ik leef nu hier op dit moment en wil er van genieten zoveel ik kan. (Veronique)